Ädelfilé




På Sveriges nationaldag bör man festa till det lite. Jag och min fästman gjorde en god fläskfilé med ädelost. Grymt god, kommer att göras igen!



Ädelfilé:

ca. 5 personer
  • smör
  • broccoli
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • fläskfilé ca. 500 g
  • 1 paket bacon
  • 1 burk créme fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • lite kalvfond/
  • lite soja (gärna Renée Voltaire Tamari)
  • 1 paket Kviblile ädelost
  • lite riven ost
  • isbergssallad
  • tomat
  • gurka
Lägg tre nävar fryst broccoli för att tina i en ugnssäker form. Bryn pressad vitlök i smör i en gjutjärnspanna. Skiva fläskfilé som du steker i smöret tills köttet är knappt färdigt. Lägg sedan fläskfilén i formen över broccolin. Stek ett paket bacon i bitar och lägg dessa över fläskfilén. Låt baconflottet vara kvar i stekpannan, rör ner en burk créme fraîche och ett par dl grädde däri. Tillsätt lite kalvfond och en aning soja för sälta samt smula ner en ädelost. Låt detta puttra ihop till en sås. Häll såsen över allting i formen och strö över lite riven ost. Gratinera i ugnen 200 grader i ca 15 minuter,  tills osten blivit gyllenbrun. Servera med en sallad.

Inspiration från recept på: lchfrecept.com




Bild från:
reneevoltaire.se

En god soja tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0