Low carb-bröd med gojibär
Dagens lunch skulle man basolut snarare kalla en brunch... Men idag ville jag ha något som gick att svänga ihop snabbt och lätt. Det resulterade i en skiva Low carb-bröd med mycket Bregott samt Västgöta klosterost. Till detta en äggröra på två ägg, smör, lite grädde och salt, förstås.
Low carb-brödet har god smak, är mättande och är urgott att rosta! Dessutom innehåller det en hel del linfrön, vilket ju håller magen i trim. Nackdelen med brödet tycker jag är att det innehåller lite väl mycket kolhydrater. (Bl.a. från gojibär, kruskakli, nötter och solrosfrön...) Man får käka det med måtta.

Low carb-bröd med gojibär:
1 limpa
- 50 g smör
- 100 gram blandade nötter, te.x. hasselnötter och mandel
- 4 dl hela linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl torkade gojibär
- 50 g kruskakli
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 msk malda brödkryddor
- 1 dl créme fraiche
- 250 g keso
- 6 ägg
- 2 msk solrosfrön
Recept från boken: LCHF på mitt sätt av Ulrika Davidsson
Kommentarer
Trackback