Low carb-bröd med gojibär




Dagens lunch skulle man basolut snarare kalla en brunch... Men idag ville jag ha något som gick att svänga ihop snabbt och lätt. Det resulterade i en skiva Low carb-bröd med mycket Bregott samt Västgöta klosterost. Till detta en äggröra på två ägg, smör, lite grädde och salt, förstås.

Low carb-brödet har god smak, är mättande och är urgott att rosta! Dessutom innehåller det en hel del linfrön, vilket ju håller magen i trim. Nackdelen med brödet tycker jag är att det innehåller lite väl mycket kolhydrater. (Bl.a. från gojibär, kruskakli, nötter och solrosfrön...) Man får käka det med måtta.




Low carb-bröd med gojibär:

1 limpa

  • 50 g smör
  • 100 gram blandade nötter, te.x. hasselnötter och mandel
  • 4 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl torkade gojibär
  • 50 g kruskakli
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk malda brödkryddor
  • 1 dl créme fraiche
  • 250 g keso
  • 6 ägg
  • 2 msk solrosfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka nötterna grovt.. Blanda alla ingridienser utom solrosfrön i en skål och häll över blandningen i en smordbrödform. Strö över solrosfrön poch grädde brödet i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme.

Recept från boken: LCHF på mitt sätt av Ulrika Davidsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0