Våfflor




Varför inte en våffla till lunch...!




Våfflor:

5-6 stycken

  • 2 påsar mandel á 200 g
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
Lägg madndel i en matberedare och mixa till mandelmjöl. Smält smöret. Blanda mandelmjölet med resten av ingridienserna och vispa lätt. lÅt smeten svälla i 15 minuter. Tillsätt lite vatten om smeten känns för tjock. Grädda i ett smort våffeljärn.

Jag serverar min våffla med keso och Garants frysta bär "Supermix". I receptet ges förslaget att servera med vispad grädde, ett par äppelskivor, hackade rostade hasselnötter och lite kanel.

Recept från boken: LCHF på mitt sätt av Ulrika Davidsson

Bratwurst med kokta grönsaker och pepparsås




En lunch som går raskt att göra! Ett stycke bratwurst och till det kokt broccoli och kokt brysselkål samt Lohmanders pepparsås. Inte dumt faktiskt!





Bild från lohmanders.se

Kokospannkakor med husk




Lycka är att ikväll kunna äta rester från gårdagens middag. Detta då det handlar om galet goda kokospannkakor!




Kokospannkakor:

4 personer

  • 5 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl husk (fiberhusk, finns i glutenhyllan)
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm salt
  • 4 dl standardmjölk
Vispa ihop äggen och häll i grädde, husk, kokosflingor och salt. Rör i mjölken. Låt sedan stå ett tag då husken gör att smeten tjocknar. Stek i rikligt med smör (ca 1/2-1 dl smet åt gågen). Servera med vispad grädde och bär.

Recept från boken: LCHF-husmanskost av Anna Hallén

Flygande Jabob




Idag lagade jag denna 80-talsrätt till lunch. Alltid lika gott med Flygande Jakob!





Flygande Jakob
:

4 personer

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 paket strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl jordnötter
  • 1/2 gurka till servering

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen och stek tillsammans med bacon i smör. Lägg över i en ugnsform. Vispa grädden tills den blir fluffig med inte hård och blanda sedan med passerad tomat och tomatpuré. Krydda med paprika pulver, salt och peppar. Häll gräddblandningen över kycklingen och toppa med hela jordnötter. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera med skivad gurka.

Recept från boken: LCHF-husmanskost av Anna Hallén

Mini Babybelost




Mini Babybelost finns nu i en ny smak, emmental!


Ekologisk gammaldags filmjölk och ekologisk mild yoghurt




Efter en periods uppehåll är jag nu tillbaka med bloggandet!

Har tröttnat lite på den turkiska yoghurten till frukost. Igår köpte jag därför ekologisk gammaldags filmjölk (3,7 g kolhydrater/100 g) och ekologisk mild yoghurt (4 g kolhydrater/100 g) istället. Båda är från Arla. Båda är som sagt också ekologiska, vilket ju är ett stort plus. Dessa mättar inte lika länge som den tuskiska yoghurten, pga. lägre fetthalt (3,8-4.5 %), men har ju en hyfsat hög fetthalt ändå.

Roligt att det kommer mer fett i mejerihyllorna i butik nu! Mer "back to basic-varor". Det är bevisligen fler än jag som hajar att det är bra grejer!







RSS 2.0