Ädelostpaj
Mmm! Paj med sallad är kalasgott! Denna ädelostpaj är LCHF rätt igenom med ett undantag: Den innehåller 1 dl havrekli (41 g kolhydrater/100 g.) Det tycker jag att det är värt. (Och bättre än mjöl i alla fall.) Havrekli är hälsosamt på så sätt att det innehåller mycket löslig kostfibrer av typen betaglukan, som kan bidra till att sänka kolesterolnivårer i blodet. Havrekli har också fördelen att ha en riktigt fin smak, inte minst i kombination med sojamjöl!
Ädelostpaj:
Pajskal:
- 2 dl sojamjöl
- 1 dl havrekli
- 100 g smör
Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp sojamjöl och ahvrekli och lägg i smöret. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Picka skalet med en gaffel och förgrädda i 10 min. Sänk ugnen till 175 grader. (Förberedelse inför gräddningen.)
Fyllning:
- 140 g ädelost
- 1 dl crème fraîche
- 250 g keso naturell
- 3 äggulor
- 3 äggvitor
- peppar och lite salt
Recept på pajskal från boken: LCHF på mitt sätt av Ulrika Davidsson
Recept på fyllning: Min mamma Gunilla
Kommentarer
Trackback