Knäckebröd




Har gjort LCHF-knäckebröd idag! (Får se hur likt det är det kryddiga brödet som jag gjorde här om dagen...) Ikväll ska det avnjutas med mycket smör till toscansk tomatsoppa med chèvre.

Har förresten hittat sesamfrön utan skal i storförpackning, som innehåller mindre mängd kolhydrater än de med skal. (Santa Maria har också skalade sesamfrön, men då i kryddburk.) Använde det till knäckebrödet. Go Green har båda sorter i sitt sortiment.




LCHF-knäckebröd

  • 50 g pinjekärnor
  • 200 g solrosfrön
  • 50 g hela linfrön
  • 50 g sesamfrön
  • 4 msk fiberhusk (finns i glutenhyllan)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
Hacka pinjekärnorna grovt och blanda samman alla ingridienser. Låt stå och svälla i 10 min. Bred ut på två ugnsplåtar (görs lättast med våta händer) Grädda i ugnen i 150 grader varmluft (i ursprungsreceptet 160 grader) i ca. 1 timma och 15 min, tills knäckebrödet är knaprigt.

Recept från: lchfblogg.papper.fi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0