Flygande Jabob




Idag lagade jag denna 80-talsrätt till lunch. Alltid lika gott med Flygande Jakob!





Flygande Jakob
:

4 personer

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 paket strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl jordnötter
  • 1/2 gurka till servering

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen och stek tillsammans med bacon i smör. Lägg över i en ugnsform. Vispa grädden tills den blir fluffig med inte hård och blanda sedan med passerad tomat och tomatpuré. Krydda med paprika pulver, salt och peppar. Häll gräddblandningen över kycklingen och toppa med hela jordnötter. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera med skivad gurka.

Recept från boken: LCHF-husmanskost av Anna Hallén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0