Fläskfilé med sås och ugnstekta grönsaker



Är inne i en period då jag är extra förtjust i fläskfilé! Middagen igår blev mumsig med sina fina smakkombinationer som för tankarna (smaklökarna?) till Medelhavet.



Fläskfilé med sås och ugnstekta grönsaker:

4 personer

Kött och sås:
  • 500 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • lite salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • ca 3 dl grädde
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 köttbuljongtärning

Ugnstekta grönsaker:
  • 2 squasch
  • 2 rödlökar
  • hela vitlöksklyftor
  • ca 2 tsk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Servera med grönsakerna och gärna Apetina classic ost (har goda medelhavssmaker).

I orginalreceptet smaksätts såsen med 1 msk persilja, något vi tyvärr glömde. Tror det hade varit jättegott!

Inspiration från recept på: arla.se


Bild från arla.se



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0