Hamburgare med oopsies



Hemma hos oss avslutade vi veckan med hamburgare. Alltid lika gott! Vi stekte burgarna och lade på cheddarost mot slutet. Ordinarie tillbehör är alltid sallad, tomat, saltgurka, Kavlis Amerikanska dressing och guacamole för min del. Till detta har jag de eminenta (väldigt mättande!) oopsiebröden som hamburgerbröd. Klart att man vill kunna äta sin hamburgare med händerna!



Guacamole:

  • 2 avokados
  • en klick turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite lime
  • ett par droppar tabasco
  • salt
  • färskmalen svartpeppar
Mosa för hand eller mixa avokadon. Blanda samman alla ingridienser.

Recept: Eget


Oopsies:

6–8 stycken

  • 3 ägg
  • 100 g philladelphiaost
  • en nypa salt
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk bakpulver

Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande. Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg.
Recept från: kostdoktorn.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0